Yay Burcu Özellikleri ve Doğal Taşları

yay burcu özellikleri ve doğal taşları

22 Kasım – 21 Aralık tarihleri arasında doğan yay burçları araştırma merakları sayesinde öğrenmekten, gezmekten ve keşifler yapmaktan hoşlanırlar. Yönetici gezegeni Jüpiter olan burcun sembolü okçu elementinin ateş simgesidir. Ayrıca yay burcu, ateş elementiyle yönetilen bir burçtur. Bu burca sahip kişilerin anlama kabiliyeti çok yüksektir. Sorumluluk aldıkları işlerde başarı sahibi olurken takım çalışmalarında etkili isim olarak görev yaparlar. Yay burcu insanları hayata karşı olumlu ve samimi yapıları ile ön plana çıkarlar. Yazımızı okuyarak yay burcu özellikleri hakkında detaylara ulaşabilirsiniz

Yay Burcunun Tarihçesi ve Ortaya Çıkışı

Mitolojideki tanrılar tanrısı diye bilinen Zeus, bu burcun yöneticisidir. Yay burcu, Zeus’u temsil   eder. Yarı insan ve yarı hayvan birleşimi Centauros Takımyıldızının altında meydana gelen bu burcun insanı, atların çektiği yarış arabalarına hükmetmeyi, vahşi yırtıcıları ehlîleştirmeyi sever. Özelliklere bakıldığında Zeus’un öfkesi tüm alemleri korkutan bir öfke olarak anlatılır. İşte bu öfke yay burcunun öfkesini temsil eder. Şiddetli öfkeye karşılık yay burcuna iyi gelen bir taş labradorittir. Ruhsal gelişime katkı sağlar, sorunların çözümüne yardımcı olur. Sakinlik ve denge verir. Kuruntuları giderir, gizli yetenekleri uyandırır. İkinci bir özellik olarak yay burçları bağımsızlıklarına düşkündür bağımsızlığı ve başına buyrukluğu Zeus’la özdeşleştirilir.

yay burcunun tarihçesi

Yay Burcunun Özellikleri Nelerdir?

Yay burcu kadınları, zekaları ve etkileyici esprileri ile tanınırlar. İleri görüşlü olmaları ile nam salmış yay kadınları karar verirken ve plan yaparken hep mantıklarını kullandıkları için onlara akıl danışmak çoğu kez tercih edilen bir durumdur. Yay burcu kadını sürekli araştıran, okuyan, kendini eğitmeye, topluma , canlılara duyarlı olan karaktere sahiptir. Enerjisi hep yüksek olan yay kadını, her işe tam konsantre ve bütün enerjisiyle dahil olur.

Yay erkeği, burcunun her konuda araştırmacı ve meraklı yapısının sonucu olarak bilgili ve kültürlüdür. Yay erkekleri; başarılı, araştırmacı ve keşif meraklısıdır. Özellikle erkek yay burçlarında kendine güven oldukça fazladır. Mantıklı düşünme ve karar mekanizmasını destekler. Yay kadını gibi onlar da kendilerine güvenen, cana yakın ve çevrelerine karşı duyarlıdır. İş ve özel yaşamlarında neşeli ve enerjiklerdir. Yay erkeği bir söz olsa “Mutlu insanlar, mutlu ederler” sözünün karşılığı olurlar. Hareketsiz dört duvar arasında bir ofis hayatı, onların hayatlarına çok ters düşer ve onları oldukça mutsuz eder, tıpkı karamsar ve uyuşuk insanlardan kaçtıkları gibi kaçarlar. Yay erkekleri her şeyden önce dürüst, güvenilir, cana yakın, sevdiklerine karşı sahiplenici ve sorumluluk sahibidirler.

Yükseleni Yay Burcu Olan Kişilerin Özellikleri Nelerdir?

Yükseleni yay olanlar sürekli edindikleri yeni bilgilerle değişken fikirlere ve yapıya sahiptirler. Sosyalleşmeye olan düşkünlüklerinden dolayı uyum sağlama, kaynaşma ve yeni insanları tanıma konusunda oldukça başarılıdırlar. Her yeni insan, yeni bilgiler, yeni kapılar demektir onlar için.

Yayların bir hedefleri olmazsa bu onları mutsuzluğa sürükler. Felsefeye ve dinlere olan merakları herkesçe bilinir. Çoğu kez ufacık şeylerden büyük mutluluklar yakalayabilirler. Burçlarının en büyük özelliği olan özgür ruhları, yükselen yay için de geçerlidir. Espri yapmaktan, oldukları ortamı eğlendirmekten keyif alırlar. Temasta olmayı seven sıcakkanlı zeki bireylerdir. Kendilerini ifade etmekte çok açık ve başarılıdırlar.

Yükselen yay burçları pozitif bir düşünce yapısına sahip olmaları nedeniyle hayatta başlarına bir şey geldiğinde ne yapacaklarını bilemezler. Çaresizlik içerisinde kaldıkları bu dönemlerde ruhsal olarak depresyona girebilirler. Bu nedenle yükseleni yay olanlar için turkuaz ve safir taşı önerilir. Turkuaz taşı, korku ve kaygı gibi kötü duyguların bastırılmasını sağlar. Bu sayede yayların eski günlerine dönmesine yardımcı olur. Her burçla yükselen yayın uyumunun ve özelliklerinin farklı olmasının yanı sıra genel hatlarıyla yay yükselenin özellikleri bu şekildedir.

Yay Burçlarına Faydalı Doğal Taşlar Hangileridir?

Yay burçları ile uyumlu enerjiye sahip birden çok taş vardır. Örneğin mavi akik taşı, yay bireylerin özgüvenini artırır, kaygılarından arındırır. Mavi akik taşı fazla pozitif veya negatif enerjiyi içine toplar, biriktirir. Yay burçlarına iyi gelen topaz taşı, sinirsel yorgunluk uykusuzluk ve bitkinliğe yardımcı olur. Topaz benliği güçlendirir, yay burçlarının yetenek ve özelliklerini fark etmesini ve bu bilinçle daha kararlı davranmalarını sağlar.

Dumanlı kuvars taşı yay burçları için önemlidir  çünkü sakinleştirir ve stresi azaltır, konsantrasyonu arttırır ve olaylara gerçekçi yaklaşmayı sağlar. Yaşam sevincini arttırır. Umutsuzluk, üzüntü, öfke gibi negatifleri uzaklaştırmayı sağlar.

Enerji veren ametist taşı, konsantrasyonu artırır. Ruhu besleyen, huzur veren ve düzenleyen bir taştır. Huzur taşı olarak da bilinir. Yay burcunu bu yönlerden besler.

Yay burcuna uyum sağlayan taşlarından bir diğeri de malakit taşıdır. Bu taşın temizlik taşı olarak da adlandırılmasının sebebi, verdiği enerjinin çok yüksek olması ve gerilimi yok etmesidir. Acıları ortaya çıkarır ve çözüme kavuşturmasına yardımcı olur. Korku ve heyecanı dengeler. Kişiye cesaret verir. 

Yay burcunun olumlu özelliklerle donatılmış taşlarından olan lal taşı, yay burcuna zindelik verir ve hafızayı güçlendirir. Kişinin yeni şeyler keşfetmesine yardımcı olur. Yay burcunun keşifçi özelliğine katkı sağlar. Verdiği enerji, damarlara da iyi gelir. Diğer taşlardan biri olan obsidiyen ise fazla heyecanı yatıştırmaya yarar. Bu taştan bir parçayı üzerinizde taşıdığınızda heyecanla daha kolay baş edebilirsiniz.

Bir diğer pozitif etkili taş olan azurit taşı, bu burca denge verir. Yay burçlarının iç dünyalarını dışa vurmalarına yardımcı olur, duyguların ve düşüncelerin berraklaşmasını ve rahatça ifade edebilmesini sağlar. Günlük hayatta kullanıldığında kişinin ruhsal olarak canlı kalmasına, dışa dönük ve enerjik olmasına katkıda bulunur. Kalsedon taşı da enerjisi yüksek olan ve yay burçlarına daha çok enerji veren taşlardan biridir. Cömertlik sembolü olarak bilinen bu taş, oldukça cömert olduğu bilinen yay burçlarına bu açıdan da iyi gelir.

kalsedon

Yay Burcunun Aşk Hayatına İyi gelen Taşlar Nelerdir?

Yakut taşı, kanın yenilenmesini sağlayan en önemli taştır. Bilinci ve duyguları güçlendirir, verimliliği artırır. Aşkın ve sadakatin taşıdır, ilişkilerde duygusallığı güçlendirir. Mutsuzluklara karşı korur. Yay burcunun taşlarından bir diğeri de yıldız taşıdır. Yıldız taşı taşıyanın kişiliğini güçlendirir, kendine güvenini ve cesaretini artırır. İnsanlarla ilişkide açıklık ve dürüstlüğe yardımcı olur. 

yakut

Yay Burcunun Günlük Hayatına Yardımcı Taşları

Yay burcuna iyi gelen pembe turmalinin en önemli faydası hormonların dengelenmesine ve uykusuzluğa iyi gelmesidir. Lapis Lazuli taşı, yay  burçlarına kendi yerlerini bilmeleri ve dış dünyayı algılamaları için yardımcı olur. Kendisine ve başka insanlara güvenmesini destekler; insan ilişkilerini olumlu yöne götürür ve dürüst olmayı sağlar. Obsidiyen taşı ise yay burçlarının kendilerine ayna tutmalarını sağlar. Buna ek olarak negatif enerjileri temizleme de güçlü bir etkisi vardır. Güçlü bir meditasyon ve huzur taşıdır.

Yay Burcunun Özellikleri Nelerdir?

Yay burçları genelde özgürlüklerine düşkündürler ve olumlu bakış açıları ile bilinirler. Yay burçları ayrıca öğrenmekten, gezmekten ve yenilikleri keşfetmekten hoşlanırlar.

Yay Burçlarına Faydalı Doğal Taşlar Hangileridir?

Yıldız, ametist, obsidiyen, kalsedon, yakut ve lal taşları farklı özellikler ile yay burçlarına yardımcıdırlar.

Yay Burçlarının Aşk Hayatlarına Faydalı Doğal Taşlar Hangileridir?

Yakut ve yıldız taşları bilinci ve duyguları güçlendirmeleri sayesinde yay burcunun aşk hayatına yardımcıdırlar.

Yay Burçlarına Günlük Hayatta Faydalı Taşlar Hangileridr?

Pembe turmalin, lapis lazuli ve obsidiyen taşları günlük hayatlarındaki sorunların çözümü için yay burçlarına yardımcıdırlar.

 

 

 

 

Sitedeki bilgiler genel psikoloji ve danışmanlık bilgisidir. Tıbbi tanı ve müdahale gerektiren sorunlarınız için lütfen doktorunuza danışınız.