Balık Burcu Özellikleri ve Doğal Taşları

balık burcunun özellikleri ve doğal taşları

Neptün gezegeni tarafından yönetilen hassas bir su burcu olan balık, empati yeteneği kuvvetli, duyguları hassas bir burçtur. Hassas olana sempati duyma eğilimindedir. Başkalarının duygularını hissetmek, kendi duygularından bile ön planda olabilir. Balık burcu evrenle bütünleşme peşinde olan bir burçtur. Evren onun için sevgiyi, şefkati, merhameti temsil eder. Kolektif bilinç yardımıyla, yüzeysel bakılınca kavranamayacak konularda sezgisel ve hisleriyle yolunu bulabilecek özelliklere sahiptir. Ya aşırı sınırlar koyar ya hiç sınır koymayı beceremez. Balık burcu için üşengeç olduklarını söyleyebiliriz. Yapması gerekenleri yapmaktan kaçtığında televizyona, hayal dünyasına veya uykuya kapılır. Bu yazımızda balık burcunun tarihleri nelerdir, balık burcunun özellikleri nelerdir gibi soruların yanıtlarını bulabilirsiniz.

Balık Burcunun Tarihleri ve Genel Özellikleri

20 Şubat-20 Mart tarihleri arasında doğan kişiler balık burcunun özelliklerini taşır. Balık burcunun en belirgin özelliklerinden biri kurban veya kurtarıcı rolünde olmasıdır. Küçük olayları zaman zaman oldukça büyütüp, içinden çıkılmaz bir problem haline getirebilir. Karmaşık kişilik özellikleri sergiler. Balıklar inanılmaz derecede yaratıcı, sempatik ve cömert olmakla bilinir; ancak aşırı duygusal olan ve pek konuşkan olmayan yapılarıyla da hem kendilerini hem de çevrelerini zorlayabilirler.

Hayal gücü kuvvetli olan balıklar için durum hayal dünyası ve gerçeklik arasında sürekli yer değiştirir. Balık burçlarına, başkalarının duygularına ve ihtiyaçlarına karşı oldukça duyarlı olmaları sebebiyle ‘yufka yürekli burç’ da diyebiliriz. Neşeye ve üzüntüye eşit yoğunlukta tepki gösterir, ruh hali coşkunluğun zirvelerinden, umutsuzluğun derinliklerine bir anda inebilir. İlişkilerindeki sorunlarını çözmek yerine geri çekilip kendine eziyet edebilir. Sorunlar karşısında tepkileri belirsiz görünen ve kaçan taraf olabilirler, ancak şefkatli ve sezgisel olmalarıyla bunu telafi ederler. Balıkların, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren sakin, şefkatli ve heyecan verici bir doğası vardır. Balık burcu bir kadınla çıkmak ya da arkadaş olmak harikadır çünkü sezgisel yetenekleri ve müzik zevkiyle size ilham verir ve derinden sevgi gösterir.

Balık Burçlarının Güçlü ve Zayıf Yönleri

  • Balık burçları için güçlü sayabileceğimiz özellikler onların fazlasıyla merhametli, sanatsal yönleri kuvvetli, sezgisel güçleri yüksek, duyarlı, kibar ve ne olursa olsun bağışlayıcı olmalarıdır.
  • Balıklar için onlara pek fayda sağlamayan özelliklerden bazıları ise; istedikleri birçok şeyi elde etmek için cesaretsiz olmaları, herkesin iyi kalpli ve güvenilir olduklarını düşünmeleri, zaman zaman karamsarlığa kapılıp moral olarak çökmeleri ve gerçek dünyadan kaçıp hayal dünyasına sığınmalarıdır diyebiliriz.

Balık Burcu Kadınlarının Özellikleri

  • Balık kadınlarının büyülü bir varlık olduklarını söyleyenler vardır. Bilgeliği, size çok yaşlı bir ruhla uğraştığınız hissini verir.
  • Yüksek derecede duygusal, sempatik ama hassas bir kişiliğe sahip olmasıyla bilinen balık kadınları, kalbindeki her şeyi bir başkası için dökmeye hazırdır.
  •  Çoğu zaman psikolojik veya duygusal sorunları olan partnerlerle ilişki kurarlar çünkü içlerinde her zaman iyileşmeye ihtiyacı olan ruhlara yardım etme isteği vardır. Duru görü özellikleriyle, bir balık kadını ne istediğinizi siz bahsetmeden önce bilecektir. Kalbini kazanacak kadar şanslı olan adam, derin sevgi ve sonsuz bağlılıkla büyük ölçüde ödüllendirilecektir. Samimidir ve yalnızca sevgilisi için en iyisini ister. 

Balık Burcu Erkeklerinin Özellikleri

  • Aynı balık burcu kadınları gibi, genelde duygularıyla hareket eden balık erkekleri, gerçek kişiliğini yalnızca yanında güvende olacağını hissettiği kişilere gösterir.
  •  Onları gerçekten tanımak ve dünyaya onların perspektifinden bakmak genellikle yıllar alır. Sürekli olarak gerçek aşkı aradıklarını ve kendi mükemmel partnerlerini bulmaya çabaladıklarını söyleyebiliriz.
  • Fazla çekingen olan yapılarından dolayı onlar için düşüncelerini ve duygularını dile getirmek hiç de kolay değildir, duygusal sınırlar koymak ve uygulamak zordur.

Balık Burcu Doğal Taşları

Her burçta olduğu gibi, balık burcunu da dengeleyen ve duygusal durumuna faydalı olan doğal taşlar bulunmaktadır. Bunlar ametist, ametrin, akuamarin, oniks, carnelian, kristal kuvars ve lepidolit gibi taşlardır.

Ametist

Balık burcunun geleneksel doğum taşı Ametist’tir. Sezgilerini ve psişik yeteneklerini destekler, manevi koruma ve iç huzuru sağlar. Sorunlarının temel nedenini belirlemelerine yardımcı olur, böylece acı ve stresi serbest bırakır. Başkalarına yardım etme arzularını destekler ve kötü alışkanlıklardan ve bağımlılıklardan uzaklaştırır. Ametist bileklik ve ametist kolye olarak sürekli olarak yanınızda bulundurabilirsiniz.

blank

Ametrin

Balıkların ruhsal ve fiziksel çatışmalarını dengeler, içsel uyum ve huzurlu bir neşe getirir. Desteklediği ruhsal enerji ile onu taşıyan kişi ve güçleri arasındaki boşluğu doldurur. Balıkların yaratıcı çözümler bulmalarına ve hedeflerini gerçekleştirmeye odaklanmalarına yardımcı olur. Kötü alışkanlıklardan uzaklaşmaya fayda sağlar ve aynı zamanda negatif enerjiyi topraklama görevi görür. Mağazamızda bu linke tıklayarak Ametrin kolyeleri görebilirsiniz.

Akuamarin

Balık burcunun enerjisine en uygun taştır. Duygusal hassasiyetlerini dengeleyen sakinleştirici ve dingin bir enerji sağlar. Kalpten iletişimi sağlar ve uyumu teşvik eder. Balıkların sezgisel güçlerini geliştirmelerine ve meditasyon uygulamalarından en iyi şekilde yararlanmalarına yardımcı olan güçlendirici bir kristaldir. 

Oniks

Balıklara kişisel güç kazandırarak korku ve stresi yenmelerine yardımcı olur. İçten dışa dönüşümü teşvik eder, kendileri hakkında yeni iç görülere ulaşmalarını sağlar. Negatif enerjiden korur, topraklama enerjisi ile denge ve merkezlenme sağlar. El yapımı oniks bileklikler için tıklayın.

blank
Oniks ve Havlit taşlarından yapılan bileklik. Resme tıklayarak ürün sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Carnelian

Balık burcunun doğal yaratıcılığını canlandıran carnelian taşı, motivasyon ve tutku verir. Mutlu bir ruh hali, cesaret ve yaşam gücü enerjisini teşvik eder. Aynı zamanda balıklara, kendilerinden çok şey verdiklerinde hissettikleri kızgınlığı kenara bırakmaları konusunda yardımcı olur. 

blank

Kristal Kuvars

Şifa için en iyi taşlardan biridir. Vücuttaki enerji alanını temizler ve arındırarak ruhu canlandırır. Balıkların aradıkları cevapları bulmalarına ve amaçlarını keşfetmelerine yardımcı olur. Yüksek bilinçle olan bağlantıları arasında köprü görevi görür ve bu bağlantıları güçlendirir. Kuvars için daha fazla bilgi için tıklayın.

blank

Labradorit

Kendini yansıtma ve dönüşümü destekleyen bir balık kristalidir. Balıkların sezgileri ve hayal güçleriyle daha fazla temas kurmasını sağlayarak içsel ruhlarının iyi niyetlerini ortaya çıkarır. Duygularını dengeler, değişimin üstesinden gelmelerine yardımcı olur ve onlara yalnızca başkalarını değil, kendilerini de düşünmeleri için ilham verir. Çakraları, duyguları ve zihinleri koruyan koruyucu bir taştır. İsminizi içeren şık labradorit taşlı kolyeler için tıklayın.

Lepidolit

Duygusal destek sağlar. Kişideki kaygıyı azaltır ve huzurlu bir mutluluk hissi verir. Kendinden şüphe duyma ve korkuyu ortadan kaldırarak, balıkların hayatlarını istedikleri şekilde değiştirmek için yapmaları gereken değişikliklere yardımcı olur. Aynı zamanda kendilerini daha iyi anlamalarına ve harekete geçmeden önce düşünmelerine yardımcı olur. 

Sodalit

Sodalit taşı sezgi ve duyguları mantıkla dengeler. Balık burçları için kişinin kendini anlamasını ve kim olduklarını kabul etmesini sağlar. Aynı zamanda sakinleştirici etkisiyle balıkların huzurlu, ortama uyum sağlayan davranışlarını destekler. Bu taşın stresi ve endişeyi uzak tuttuğuna inanılır.

Balık Burcunun Tarihleri Nelerdir?

20 Şubat – 20 Mart tarihleri arasında doğan kişiler balık burcundandır.

Balık Burcu Kadınlarının en Belirgin Özellikleri Nelerdir?

Balık burcu kadınları duygusallıkları ve etrafa saçtıkları sonsuz şefkat ile bilinirler.

Balık Burçları için en Faydalı Doğal Taşlar Hangilerdir?

Balık burcunun imza taşlarına örnek olarak ametist, oniks ve kuvars taşlarını sayabiliriz.

Balık Burcunun en Kuvvetli Yönleri Nelerdir?

Empati yetenekleri, merhametli olmaları ve sanatsal konulardaki yatkınlıkları balık burçlarının önemli özellikleridir.